Nieuwsbrief 1 februari 2018

Februari alweer

De eerste maand van 2018 zit erop. Een stormachtig begin. Siemon, de man die de boekingen verwerkt, zat schuddend achter zijn laptop aan zijn bureau, maar bleef op zijn post. Zodoende kon de teller al ver boven de honderd reserveringen aangeven. En Siemon vindt het ook leuk werk. Storm en regen, hij kan er goed tegen. Het is mede zo leuk, omdat het allemaal gasten zijn, die zometeen, als zij in Mirtos zijn, niet hoeven vrezen voor meteorologische misstanden. Integendeel. Zon en warmte, die nu nog moet worden ontbeerd. Het winterverblijf van Siemon en Dick, maar ook van Bjern en Mylene is bepaald niet hemeltjeblauw geweest. We bedachten ons dat wij, sinds wij onze onderwintering zijn begonnen, hooguit vier zonnige dagen hebben gekend. Een schrille tegenstelling met wat het Mirtosseizoen ons heeft gebracht en vast en zeker ook zal brengen in 2018.
Jurrie en Angela berichtten ons over zeer hevige storm in de regio. Zodoende zagen wij een leuk facebookbericht met een hilarische foto van Jurrie, die wij onze Nieuwsbrieflezers niet willen onthouden. Maar ook de ernst is zichtbaar. Zie een artikeltje verderop.

Januari bracht ons goed nieuws over boekingen, maar ook over Zoover. Daarover straks wat meer.

Februari wordt de maand van bezoekjes aan enkele leveranciers van producten die wij beter, of alleen maar, in Nederland kunnen aanschaffen. Verder nog de nodige bezoekjes en het regelen van onderkomens voor onze reis begin maart. Mylene komt pas begin april naar Mirtos en Bjern al op 15 maart. Zij hoeven minder te regelen, want zij gaan gemakkelijk met ‘De Vlieger’, zoals Belgen die wonderlijke machine noemen. Over vluchten gesproken, ook veel mooie prijzen voor vluchten in bepaalde perioden, vanuit vier Nederlandse luchthavens en vanaf Brussel. Kijk maar eens verderop.

ZOOVER GOLD AWARD

In de tien jaar dat de beoordelingssite Zoover zogenaamde Awards uitreikt, zijn wij maar liefst negen jaar in de prijzen gevallen. Van aanmoedigingsprijzen tot dit jaar een heuse gouden Award.
Afgelopen jaar hebben behoorlijk wat gasten, waaronder velen van jullie, een mooie recensie geplaatst. Daarvoor onze hartelijke dank. Omdat er een gemiddeld cijfer boven de 9 is gegeven, mochten wij twee weken geleden het blijde bericht ontvangen dat wij 1 van de 32 accommodaties in Griekenland zijn, die de Zoover Award Gold 2017 hebben gekregen. Dat is een uitstekend begin van 2018 en dus een enorme stimulans voor ons team: Maria, Mylene, Xakousti, Bjern en Siemon.

RESTAURANT KATERINA

en de nieuwe naam

In de vorige brief vermeldden wij het al: het restaurant met de gekleurde stoeltjes, Katerina, is overgegaan in andere handen.
Na dertien jaar vertrekt Giannis uit Mirtos. Hij en Dick zijn in 2005 ooit gelijktijdig begonnen aan hun afzonderlijke projecten. Giannis heeft zelfs enkele seizoenen in Mertiza gewoond.
Hij gaat nu in Mithi een horecabedrijf beginnen. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief.

Carla en Christoph zijn de nieuwe uitbaters van het restaurant, dat zal worden omgedoopt in ‘La Sera’. Dit is Italiaans voor De Avond. Het is namelijk de bedoeling dat het alleen ‘s avonds open is.

Carla heeft tot nu toe verschillende jaren gewerkt als hoofd van de keuken in Beach Tavern, Christoph was een tijdje klusjesman in Aliki.
Hier een kleine impressie van de ingrijpende renovatie.

DE SINAASAPPELDIEF

Een heel leuke video van een wandelaar die op Kreta de geur van sinaasappels zo goddelijk vindt, dat hij er enkele achteroverdrukt. Maar dan wordt hij gesnapt en is als een klein betrapt kind.
Hoe dat afloopt? Kijk maar!

Trein verbindt vliegveld Athene en haven Piraeus

Stel, je vliegt naar Athene en dan wil je een keer op een andere manier naar Kreta. Dan is het volgende wel leuk nieuws:
met ingang van 1 februari is er een directe treinverbinding tussen de luchthaven Eleftherios Venizelos bij Athene en de (ferry)haven van Piraeus. Na bijna drie jaar vertraging is de verbinding eindelijk gereed. Dit project had al klaar moeten zijn in 2015, maar liep vertraging op, mede vanwege de crisis.
Piraeus wordt een eindpunt voor de Atheense voorstedelijke spoorlijn Proastiakos. De reis tussen het vliegveld en de haven duurt ongeveer een uur. Dat is aanzienlijk sneller dan de huidige verbinding per bus of de combinatie van de ISAP/Proastiakos en metro tussen de twee locaties.

Even een Rail Away-tje zonder het herkenbare commentaar van Almerevriend Bob van der Houven:

DANSEN AAN DE HAVEN

Chania 2014. Het is nog maar april. Grieken, koukleumen als ze zijn, lopen of zitten nog aardig ingepakt in de voorjaarszon, als er Kretenzische muziek klinkt. En dan wordt de haven van de tweede stad van Kreta een heuse dansvloer. Zo, dan heb je weer zin in een vakantie op Kreta:

VOORDEEL VAN VLIEGEN VANAF MAASTRICHT

 


Het vliegen vanaf een regionale luchthaven is prettig. Overzichtelijk, geen halve marathon lopen van incheck tot gate. En voor veel gasten ligt het ook lekker in de buurt.

Deze keer even aandacht aan de luchthaven Aachen – Maastricht. Velen kennen het nog onder de naam vliegveld Beek. Zoals de noordelingen het nog vaak hebben over vliegen vanaf Eelde nu de naam officieel Groningen Airport Eelde is.
Maastricht – Heraklion wordt uitgevoerd door Corendon. En het is, vrezen wij, nog niet zo heel bekend dat je daar GRATIS PARKEREN aantreft. Dan moet je wel een Corendon ticket hebben.

NIEUWS UIT DE REGIO

door Jurrie Eilers

6 januari: het festival van het licht

Dit jaar was het prachtig weer: de zon scheen volop en het zeewater was betrekkelijk rustig. De Papas en de burgemeester kwamen luid zingend aangevaren in een bootje van Nikos Lambrakos. Een voortreffelijk idee, omdat het kruis dan verder van het strand in het water komt. De kracht van des Papas’ rechterarm zit hem immers meer in de zegenende gebaren dan in het ver-gooien. Na de nodige plichtplegingen werd het uiteindelijk geworpen, en door de klaarstaande jongemannen buitgemaakt. De winnaar staat een jaar van voorspoed en geluk te wachten! Na afloop van de ceremonie toog het gezelschap naar het kafeneion, voor een welverdiende versnapering.

The festival of the light – Των φώτων 2018

The sixth of January; Christmas has officially come to an end and it is Epiphany, called “Ton Foton” in Greece. “The Festival of Light” This Feast Day is known as "Theophania", meaning: "a vision of God" or: "Christ shining through" https://www.mirtoscrete.gr/blog/

Geplaatst door MirtosCrete op zaterdag 6 januari 2018

De Heilige Sint Antonius

Een heuse blaaskapel kwam er aan te pas om de naamdag van deze heilige te vieren. De kleine kerk in het dorp (Agios Antonios) is naar hem genoemd, en was het middelpunt van de festiviteiten. Helaas zat ik zonder camera in het café toen de processie langstrok, maar we hebben nog de beelden van onze Burgemeester. Geen video met geluid jammer genoeg, want Griekse blaasorkesten zijn de top!

Twee dagen storm leidt tot veel schade

In Mirtos bleven de gevolgen beperkt tot een enkele omgewaaide boom, bloempotten die omvielen en sinaasappelen die voortijdig de bomen verlieten. Richting Ierapetra was het veel erger. Een groot deel van plastic broeikassen werd platgeblazen en complete oogsten werden vernield. Wij vertaalden de emotionele reactie van onze Burgervader, en vertonen U enkele beelden uit de plaatselijke kranten.

Ik vertel u over een gesprek met een van de getroffenen van de recente ramp.

Ik vroeg een medeburger die slachtoffer was van de brand van 21 april 2016. Hij werd geholpen met een klein bedrag omdat zijn kas verbrand was. ‘Ik heb gehoord dat je weer een schade had.’ Hij kijkt mij aan, ik zie een oprechte en rechtvaardige man buigen door de moeilijkheden van het leven, met moeite houdt hij de tranen terug!!!

 

‘Ik ben vernietigd’, zegt hij, ‘achttien maanden geleden was de vorige katastrophe. Met veel werk waren we bezig om de schade weer te herstellen. Ik heb ook onmiddelijk de schade gemeld aan de autoriteiten omdat die heel groot was.
Nu ben ik geruïneerd, er is een schade van 100.000 Euro, waar moet ik het geld vinden om mijn “bedrijf“ weer op te zetten?’ (Info: ‘bedrijf’ staat tussen aanhalingstekenes en is ironisch bedoeld. In Griekenland worden boeren sinds kort als bedrijf belast, net als alle andere bedrijven. Dit wordt door de boeren nog steeds niet geaccepteerd).

Dit is mogelijk het antwoord van elke getroffen boer in onze streek!! Welk antwoord kunnen we deze mensen geven?
Kunnen we het hoofd wegdraaien, omdat we zelf niet getroffen zijn?
Zullen het land en de regering de pijn van de mensen van onze streek kunnen voelen?
Zullen we met ons allen nog een keer onze menselijkheid laten zien?
Ik ben geschokt door de situatie in onze regio!!!
Ik betuig mijn medeleven!!
Ik hoop dat we niet tot dovemansoren spreken!
Houdt moed, het lukt ons ook deze keer!
De burgemeester van de gemeente van Mirtos
Alekos Pantelakis

Op 30 januari is in de grootgemeenten Viannos, Ierapetra en Sitia de noodtoestand uitgeroepen. Dat is een snelle en positieve reactie, en een kleine hoop voor de getroffenen van de ramp. Alle boeren moeten zo snel mogelijk hun schade opgeven om eventueel een vergoeding te krijgen. Veel verwachten ze er niet van.

In de buurt van Stomio en Koutsoura / Makri Gialos zijn windstoten met meer dan windkracht 12 gemeten. Dat is windcategorie orkaan.
Meer dan 800 Stremmata (een stremma is 1000 m²) werden tot 27 januari gemeld. Het opgeven van de schade is nog niet afgerond.

Onderstaande nieuwssites zijn in het Grieks, maar kunnen eenvoudig door de Google Browser vertaald worden:

Radio Lassithi

Nea Kriti

Op de valreep kwamen nog deze indrukwekkende dronebeelden van Nikos Sarantos binnen:

Opknapbeurt Wandeldorp

Vorig jaar bestelden we twee nieuwe borden voor Mirtos Hiking Village. Gemaakt door Toine van der Meijden van “Discover… on Foot“, gesponsord door Villa Mertiza. Prachtig mooi, één aan het begin, één aan het eind van het dorp. Gedrukt op weerbestendig aluminium, bestand tegen UV-stralen en zo meer. Ze werden door Toine persoonlijk op de bestaande houten constructies geschroefd. Harde wind, gecombineerd met de ouderdom van de palen deed echter beide borden sneuvelen.

Gisteren kwamen de jongens van het timmerbedrijf om alles weer recht te zetten. Met nieuwe palen, staalblanke schroeven, alles fris in de beits en zwarte teer beneden het maaiveld, werden de informatieborden opnieuw in beton verankerd. Wederom met dank aan de sponsor!

AED KRIJGT TWEEDE KANS

De komst van de Automated External Defibrillator, vorig jaar door Siemons broer geregeld en naar Mirtos gebracht, stuitte op bezwaren van onduidelijke aard. De locale overheid vond het gevaarlijk en onverantwoord. Dit alles waarschijnlijk door onbekendheid met het fenomeen. Met grote vreugde kan ik U thans kond doen van het feit, dat de installatie te Mirtos toch doorgang kan vinden. De Samarites van Ierapetra zullen een deel van de alhier te houden EHBO-cursussen besteden aan de bediening van het apparaat. Volgende maand meer!

DE LUIZENMOEDER BRENGT SIEMON OP EEN IDEETJE

Zijn wij in Nederland en maken wij dan gebruik van vrije avondjes TV loeren, dan is er ieder jaar wel weer een verrassing te zien. Schreven wij vorig jaar over ‘Petticoat’ dit jaar is onze favoriet ‘De luizenmoeder’. Nu zijn we daar de enigen niet in. De serie over het wel en wee op een basisschool wordt door enkele miljoenen Nederlanders gretig bekeken. Vooral vanwege de foute humor, zo horen wij om ons heen. Wij zijn daar wel van.
Inmiddels is het liedje ‘Hallo Allemaal, wat fijn dat je er bent’ razend populair. Er is zelfs een carnavalsversie bedacht door André van Duin. Het bracht Siemon, onze ‘Dichter des Griekenlands’ ertoe de tekst aan te passen. Hij stelt voor alle arriverende gasten in Mertiza voortaan in koor te verwelkomen door het hele team, zelfs Maria en Xakousti hebben het dan fonetisch geleerd. De tekst? Neem dit videootje als ondersteuning en zing dan Siemons van harte welkom versie:

🎼 Hallo allemaal ♬
 ♪♪ Wat fijn dat je er bent.
Ben je voor het eerst hier, ♩♩♩
♫ of was je al bekend?

♩♩ Kom op met die koffers,
Ga zitten in de tuin.. ♫
♬ ♬ Over enkele dagen ben je lekker bruin!! ♯

FACEBOOKNIEUWTJE

Er is een nieuwe Facebookgroep over Mirtos. ‘Mirtos makes Kεφι’. Het betekent: Mirtos brengt gezelligheid. Kijk maar eens of je het leuk vindt tot die groep te behoren. Momenteel telt de pagina een kleine 330 leden, waaronder ook Villa Mertiza.

VOORDELIGE VLUCHTEN IN MEI, JUNI EN JULI

Pas op: Het zijn momentopnamen en de prijzen zijn op basis van 10 kg handbagage.

Wellicht goed om te weten dat als je nu boekt, je behoorlijk scherpe prijzen aantreft bij Transavia.
Zit jouw ideale datum er niet bij, kijk dan zelf ook even op www.transavia.com.

MEI
ROTTERDAM-HERAKLION
7/5-16/5 218,-
9/5-16/5 190,-
12/5-19/5 198,-
14/5-23/5 198,-
14/5-28/5 220,-
16/5-1/6 230,-

AMSTERDAM-HERAKLION
10/5 -18/5 184,-
16/5-29/5 198,-
21/5-28/5 210,-

GRONINGEN -HERAKLION
7/5-16/5 293,-
9/5/-16/5 277,-
12/5-19/5 250,-
14/5-23/5 266,-
16/5-30/5 251,-
18/5-30/5 301,-

BRUSSEL-HERAKLION
7/5-17/5 177,-
12/5-20/5 237,-
13/5-23/5 171,-
24/5-3/6 171,-

JUNI
EINDHOVEN – HERAKLION
11/6 – 29/6 249,-
18/6 – 30/6 218,-
18/6 – 27/6 218,-
20/6 – 30/6 200,-
20/6 – 4/7 218,-

AMSTERDAM – HERAKLION
9/6 – 17/6 185,-
11/6 – 27/6 220,-
11/6-19/6 176,-
11/6-25/6 184,-
16/6-26/6 200,-
16/6-30/6 220,-
18/6-29/6 184,-
18/6 -2/7 169,-
18/6 – 26/6 200,-
18/6-26/6 184,-
18/6 – 24/6 184,-
19/6 – 29/6 184,-
22/6-4/7 185,- en data eromheen zelfde prijs

ROTTERDAM – HERAKLION
18/6-29/6 192,-
18/6-4/7 175,-

BRUSSEL – HERAKLION
13/6-27/6 171,-
14/6-24/6 171,-
17/6-1/7 171,-
20/6-30/6 131,-
22/6-30/6 204,-
25/6-3/7 188,-

JULI
EINDHOVEN – HERAKLION
29/6-11/7 203,-
8/7-15/7` 273,-
11/7-18/7 278,-

AMSTERDAM-HERAKLION
1/7-8/7 189,-
1/7-11/7 189,-
1/7-14/7 194,-
5/7-12/7 200,-
12/7-20/7 254,-

ROTTERDAM – HERAKLION
4/7-20/7 207,-
4/7-18/7 178,-
6/7-20/7 210,-

GRONINGEN-HERAKLION
28/6-12-7 207,-
5/7-12/7 218,-
5/7-15/7 210,-
12/7-19/7 288,-

AUGUSTUS
AMSTERDAM – HERAKLION
10/8-20/8 322,-
21/8-29/8 268,-
23/8-31/8 268,-

GRONINGEN-HERAKLION
16/8-6/9 309,-

BRUSSEL – HERAKLION
3/7-13/7 217,-

30% MEER?

De Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme (GNTO) verwacht dat het aantal boekingen vanuit Nederland in 2018 met 30 procent zal toenemen in vergelijking met vorig jaar. Tussen januari en november 2017 kwamen 800.000 Nederlandse toeristen naar Griekenland.
Volgens GNTO-sectetaris Konstantinos Tsegas is de opwaartse trend te danken aan het strategische plan van toerisme-minister Elena Kountoura om Griekenland te promoten als een ideale bestemming voor ieder seizoen. Vorig jaar werd de campagne Greece – A 365-Day Destination gelanceerd. De promotievideo van de GNTO won bij de videowedstrijd van de Wereldtoerismeorganisatie UNWTO de eerste prijs voor de regio Europa.
Ook de promotie van thematische vakanties (zoals fietsen op Kos, wijntoerisme op Santorini, wandelen op Corfu en zeilen in de Egeïsche Zee) heeft bijgedragen aan de stijging van het aantal boekingen. Een andere factor is volgens de GNTO de uitbreiding van het aantal luchtroutes naar 17 directe Griekse bestemmingen.
Bekijk de promotievideo>>

COLUMN

door Dick Ridder

REAGEREN IS VOORUITZIEN

Mirtos is dat leuke kleinschalige dorp aan de zuidkust van Kreta. Iedereen weet dat. Nou ja, iedereen die er geweest is. Die de sfeer heeft geproefd. Die de vriendelijkheid en gastvrijheid van de inwoners heeft ervaren. Zij weten het. En vertellen het anderen. Niet zelden krijgen wij aanvragen van mensen, die getipt zijn door vrienden, familie, collega’s. Zij willen het nu ook met eigen ogen zien.
Dat is al behoorlijk lang zo. Het is begonnen toen Aad Bosman een reisorganisatie had met als hoofdbestemming Mirtos. Hij heeft door de jaren heen duizenden mensen de weg naar het kleine vakantiedorp gewezen en hen daar ondergebracht. Nederlanders.
Toen de reisorganisatie inmiddels niet meer bestond bleven Nederlanders er komen. Ook dankzij Mertiza, dat deels in het gat sprong, na de verdwijning van Bosman Reizen.
Dus staat Mirtos een beetje bekend om het feit dat het een Nederlandse kolonie zou zijn. Zoals Lendas een Duitse kolonie zou zijn. En er zouden dus ook Engelse en Franse kolonies bestaan. Het zij zo.
Maar Mirtos is door de jaren heen ontwikkeld tot een meer internationaal vakantiedorp. Opvallend is de komst van Tsjechische toeristen. Meer evenzo duidelijk is het groter wordende aantal Duitse en Franse gasten. Een goede zaak. Mensen ontmoeten niet alleen Kretenzers, maar ook vakantiegangers uit andere landen en komen daarmee niet zelden in contact. Een vredelievende gebeurtenis, lijkt me. Het gebeurt in grote ontspannenheid. Het jaarlijkse feest van de Internationale dag van het toerisme trekt eind september in Mirtos honderden mensen. Inwoners en vakantiegangers uit diverse landen.
Mirtos speelt daar, overigens geheel ‘Mirtosmaat’, op in. Een mooi voorbeeld zijn de talloze optredens van muzikanten in en bij horecabedrijven. Maar er wordt ook verder opgeknapt. Huizen afgebouwd of verfraaid. Er wordt aan parkeerfaciliteiten gewerkt. Er is een beetje meer dienstverlening gekomen. Denk aan de ATM-machine voor cashgeld uit de muur en de opening, twee jaar geleden, van een apotheek. Ook de komst van jonge ondernemers werkt uitnodigend. Dat kan leiden tot een lichte verjonging van de gemiddelde Mirtosbezoeker. ‘Reageren is vooruitzien’.
Ik merk dat het dorp heel langzaamaan groeit naar een idealere kleinschalige bestemming. Met behoud van de eigenheid die het al jaren heeft.

Het enige nadeel kan zijn dat, als steeds meer mensen het dorp weten te vinden, waardoor het overvol zou worden, het een bepaalde glans verliest. Een soort oververhitting ontstaat, waardoor bijvoorbeeld de dienstverlening van de horecabedrijven, door stress achteruitgaat. Gelukkig is dat tot op heden zeker niet het geval. Het enige geconstateerde nadeel tot nu toe is de parkeervoorziening van Mirtos in hartje augustus. Ik verwacht dat in de loop der jaren hiervoor oplossingen komen. Een verkeersluw dorp met grotere terreinen voor de auto’s van bezoekers en blijvers.

Mertiza is actief op allerlei gebieden. Wij ondersteunen, soms ook financieel, bepaalde projecten. Denk aan Mirtos Wandeldorp, waarbij wij de bebording voor onze rekening nemen. Dat trekt gasten aan in voor- en naseizoen. Liefhebbers van de rust en schoonheid van de natuur.
Wij vertellen ‘de wereld’ van ons bestaan. Via internet en soms ook in de media. Wij ontvangen niet alleen individuele gasten, maar een aantal keren per jaar ook groepen, die wij graag ons dorp laten zien en die wij laten meegenieten van delen van Kreta.
Een heel enkele keer krijgen wij, vanwege onze activiteiten, wat zure kritiek. Iemand, een langlogeerder in Mirtos, zei afgelopen jaar tegen één van onze medewerkers, dat het belachelijk was dat wij groepen door Mirtos ‘parapluen’. Alsof wij meewerken aan een overspannen toeristenbezoek á la Venetië. Wij vinden het vooral geweldig leuk dat niet alleen de individuele gast, die op eigen kracht naar Mirtos is gekomen, van het dorp geniet, maar ook die gasten, die de veiligheid en gezelligheid van een groep prettig vinden. En reken maar dat ook de restauranthouders hier blij mee zijn, zo weten wij uit ervaring.

Mertiza zal ook in dit nieuwe seizoen en hopelijk vele jaren die daarop volgen, Mirtos promoten en waar nodig het dorp ondersteunen als wij geloven in goede ideeën, die gelanceerd worden. Wij zullen meewerken aan het aantrekkelijker maken van Mirtos voor een net iets jongere doelgroep, maar de oudere wordt bepaald niet vergeten.
Wij hopen mee te blijven denken over de toekomst van dat leuke kleinschalige dorp. Samen met andere dorpsbewoners, de overheid, de culturele vereniging en ondernemers die opbouwende plannetjes smeden.
En ja, zo nu en dan parapluen we ook dit seizoen door het dorp om met enthousiasme en liefde te vertellen, waarom het zo’n heerlijke plek is.

RECEPT

door Siemon Boersma

COURGETTE-OLIJVENCAKE

Als voorgerecht of borrelhapje

Wat heb je nodig?

 • 1 courgette
 • 4 eieren
 • 100 ml. van de allerbeste olijfolie (Kreta!)
 • 50 ml. melk
 • 225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
 • 75 gram zwarte olijven in ringen
 • 75 gram belegen boerenkaas
 • 1 bosje platte peterselie
 • 20 half-zongedroogde tomaatjes in olie (uitgelekt)

Extra nodig

 • Rasp
 • Ingevet cakeblik (25cm)

BEREIDING

Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de courgette grof.

Klop de eieren met een snuf zout met een vork los. Klop er de olijfolie en de melk door. Meng met de vork het bakmeel door het eiermengsel. Schep de courgette, de olijven en de kaas door het cakebeslag. Schep het beslag in de vorm.

Bak de cake in de voorverwarmde oven in 40 – 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Je kunt de cake in halve plakjes snijden en met een cocktailprikker een takje peterselie en een tomaatje erop prikken. Dan heb je een leuk vegetarisch borrelhapje.

Je kunt de helft van de olijven ook vervangen door zongedroogde tomaatjes in olie (pot) voor een extra rijke cake uit Zuid Europa.

NU AL NIEUWSGIERIG NAAR ONZE VOLGENDE NIEUWSBRIEF?

Schrijf je dan snel in op onze mailinglijst en wees de eerste die hem leest!

Built and maintained Cyber Shrimp © Copyrighted 2018  Villa Mertiza