Nieuwsbrief 2 mei 2018

MEI

De maand begint goed in Griekenland. 1 mei, de Internationale Dag van de Arbeid, is, net als in heel veel andere landen, in Griekenland een vrije dag. Er zijn dan veel festiviteiten, de overheid is op slot en de weg op gaan is niet altijd verstandig, want er heerst drukte alom. Dit jaar zal er ook worden gestaakt, bijvoorbeeld bij de veerdiensten. Op het water dus iets rustiger.

Welkom bij onze Nieuwsbrief. Vooral een luchtige en vrolijke brief, want het is mei, het is voorjaar. Buiten is het momenteel al 27 graden. De lente barst aan alle kanten uit zijn voegen. Onze Koos is al in de stemming. Want de moerbei groeit. En ja, de eerste krekel diende zich al aan. Een voorbode van een krekelkrasse warme zomer. Het Mertiza Team laat al met regelmaat de lange broek en de truitjes thuis. Ook de sokjes en de dichte schoenen zullen maandenlang onzichtbaar blijven.

Deze maand zitten wij in Mertiza al praktisch vol. Met een schuifje hier en daar is er her en der een plekje mogelijk. In Aleikos is er nog wel wat meer ruimte, maar wij zijn al wel heel tevreden met de mei bezetting.

In deze brief blikken wij, zoals gewoonlijk nog even terug op de afgelopen maand en verder willen wij het graag hebben over de komende zomervakantiemaanden. Bjern heeft weer vluchtprijzen bekeken en ontdekte dat vanuit Düsseldorf er nu een rechtstreekse vlucht met Ryan Air is voor prijzen vanaf, schrik niet: € 106,- retour. Exclusief € 50,- bagage. Daarover verderop meer.

Wij hopen dat je deze brief leuk en informatief vindt. Veel leesplezier!

Het Mertiza Team

APRIL

Een maand vol activiteiten. Vooral achter de schermen. Onze gasten hebben daar zo min mogelijk van gemerkt. Die hadden zin in een mooie voorjaarsvakantie. Mooie Paasdagen ook. In Griekenland viel het feest op 8 april, een week later dan in Nederland. Tijdens het Christos Anesti was het druk in de straat voor de kerk en dus ook in en bij Mertiza. Evenals andere jaren stroomde het al snel leeg. Alleen nog wat geknal van puistpubers herinnerde aan het nieuwe jaar voor de Grieks Orthodoxe mensen. De volgende dag bleek alleen Hotel Mirtos open te zijn. Dus verzonnen Siemon en Bjern een leuke list: een Paasmaaltijd in de tuin. Inclusief een kookworkshop met Siemon. En dat bleek een gouden greep. In de Mertiza keuken en in de tuin werden de instructies nauwlettend gevolgd en klonk het hakken, snijden en zagen als muziek in de oren.
Met achttien gasten en het team was het een reuze gezellige avond en het eten, dat eerst op de balie stond en later verdween in de hongerige magen, was voortreffelijk. Gelukkig was het weer die avond ook zeer zacht, dus alles werkte mee. Goed voor een herhaling?
De foto’s zijn van Aly Nijland en Harm van Gool.

MAART EN APRIL: WAT IS ER VEEL GEBEURD

Op woensdag 25 april hebben wij Herman uitgezwaaid. Na een verblijf van een kleine zes weken vertrok hij weer naar zijn huis in Zwolle. Wat heeft hij een hoop gedaan. Natuurlijk samen met het team, maar vaak als voortrekklusser. En zo leerde hij anderen enkele trucjes en handigheidjes, waar wij nog jaren plezier van kunnen hebben. Een lijstje van dingen die hierdoor zijn aangepakt, dankzij Herman:

 • Deurtjes van de keukenkastjes in Mertiza geschilderd
 • Ander houtwerk in de kamers bijgewerkt
 • Nieuwe kranen in de gezamenlijke toiletten aangebracht
 • Leuninkje bij de trap en bij de verhoging in de tuin aangebracht
 • De receptie, samen met Bjern, geschilderd.
 • Lampen vervangen
 • Schilderwerk buiten bijgewerkt, nadat vorig jaar alles is geschilderd
 • Legplanken in de kasten van de kamers gemaakt.

En in Aleikos Panorama:

 • Eveneens schilderwerk bijgewerkt
 • Bedbanken in elkaar gezet (Ikea, helse klus)
 • Nieuwe spiegels, verlichting en een wegbergplank in de badkamers aangebracht.

En dan hebben wij het nog niet over een aantal handigheden die Herman in het privé huis van Siemon en Dick heeft geregeld. En ook daar heeft hij nog wat geschilderd.

Lieve Herman, ieder mens is misbaar, maar dat geldt eigenlijk niet voor jou. Zo’n opbouw voor een nieuw seizoen vergt handigheid, kennis van zaken, inzicht, doorzettingsvermogen en humor. Jij hebt dit allemaal in je. Heel erg bedankt. Het ga je goed in Nederland. En graag tot ziens.

RECEPTIE

Die is nu echt af. De Marokkaanse sfeer die door kleur en de entree van Mertiza kenmerkte is verdwenen. Het is moderner en strakker geworden. En daar is menig gast, die hier eerder was, enthousiast over. En wij ook. Het idee kwam van Mylene en Bjern. De laatste heeft dat geweten, al zwoegend op honderden schrootjes. Gelukkig kreeg hij hulp van Herman. Het eindresultaat mag er dus zijn.

De kleine receptie, onderdeel van de grote, is nu geen opberghok meer, maar een echte receptieplek, waar onze gasten kunnen afrekenen. Het muzieksysteem is verbeterd, zodat er tijdens het ontbijt weer wat vrolijke of sfeervolle tonen klinken.
Onze receptie? Een prima binnenkomer.

HET MERTIZA TEAM

Tot voor heel kort was er nog een foto met het team, waar Dick nog op stond. Nu hij thuis aan zijn grote schrijfklus is begonnen, is het ook tijd voor een foto van het huidig, uitvoerend team. Een team van harde werkers, dat na terugkeer van Mylene, half april, compleet is en nu heel goed is op elkaar is ingespeeld. Veel meer dan voorheen wordt gewerkt met bepaalde roosters, zijn er vaste vrije dagen geregeld en, dat blijkt nu al, is er vaak aan een woord of een blik voldoende om elkaar te begrijpen. Dat komt onze gasten natuurlijk altijd ten goede.

VERANDERINGEN

VILLA MERTIZA

In de helft van de kasten zijn nu legplanken aangebracht. De komende week worden de overige elf afgeleverd en geplaatst. Een langgekoesterde wens voor een overzichtelijker gebruik van de kasten.

In de keukenkastjes tref je in het hoofdgebouw en tussendeel kopjes aan in kikkertjesgroen. Zij zijn de vervangers van de oude koppen, die symptomen van craquelé begonnen te krijgen. Ons servies is daar nu een lekkere bonte mengeling van kleuren. In de overige kamers waren de koppen al eerder vervangen.

Alle rode gordijnen zijn verdwenen. In iedere kamer hebben wij nu het rustiger beige kleurelement aangebracht.

De receptie heeft een metamorfose ondergaan, daarover elders in de nieuwsbrief. Een mooi resultaat.

Buiten zijn twee hekjes geplaatst. Eentje om aan vast te houden voor moeilijk lopende traplopers en eentje bij de terrasverhoging, als veiligheid. Beide worden nog wat bijgeschaafd.

ALEIKOS PANORAMA

Momenteel wordt er nog gewerkt aan de vergroting van het terras. Dat is te laat op gang gekomen. Niet alles gaat volgens strikte afspraken in dit land. Het is niet anders. Maar goed, binnenkort wordt er een deel bedekt met witte kiezelstenen, zodat men op die plek kan zitten om bijvoorbeeld te kunnen barbecueën. We denken dat het mooi gaat worden.

De badkamers hebben alle vier een grotere spiegel gekregen met daarboven een sterkere verlichting. De oudere badkamerkastjes hebben wij van de wand en de hand gedaan. En er zijn nu grotere planchettes gekomen, waar de gasten hun poedelproducten op kunnen zetten. Het geheel is compleet met twee bekers. Fijn, want ook de douchecabines bewijzen hun praktisch nut.

In de keuken staan nu standaard een spiksplinternieuwe Nespresso en een evenzo nieuwe cafetière.

De stoelen die wij nog maar twee jaar geleden hebben gekocht bleken niet van erg hoge kwaliteit, hoewel ze er zo wel uitzagen. Dus ook dat is aangepakt. Wij hebben goede ervaring met een ander soort terrasstoel, waarvan er enkele in de Mertiza tuin staan. Zodoende staan er in Aleikos leuke fauteuiltjes, die nog heel lekker zitten ook. De typisch Griekse stoelen hebben nieuwe zitjes gekregen, omdat de lokale katten die een prettige krabstoel vinden.

FIETSEN HUREN

Inmiddels hebben wij acht stalen rossen staan. De allernieuwste is vorige maand aangeschaft. Een meer damesfiets, vanwege een elegantere opstap. Alle bikes zijn ‘in de garage’ geweest voor vooral de check betreffende veiligheid ook in 2018.
De prijzen voor de verhuur voor 2018 zijn wel wat omhoog gegaan, vanwege een verandering van onze belastingverplichtingen.
Huur voor een dag € 10,-. Voor de huur van 3 – 6 dagen betaal je €9,- per dag. Weekprijs is € 60,-

TOERISTENBELASTING

Ja hoor, daar is’ie dan eindelijk. Griekenland is begonnen met het innen van toeristenbelasting. Geen rib uit het lijf van de vakantieganger. Al onze gasten moeten vanaf dit seizoen € 0,50 per nacht per kamer gaan betalen. Dus niet per persoon. In Nederland kan dat vaak oplopen tot € 3,50 per persoon per nacht of meer. In Oostenrijk eveneens, zo weten wij uit ervaring.
Het is wel te hopen, dat de inkomsten ook worden besteed aan verbeteringen van toeristische faciliteiten in Mirtos. Maar of dát gaat gebeuren……

THEATERTIP IN JUNI

Nick Teunissen, vriend, schoonzoon en Mertiza gast, vorig jaar nog in onze tuin te zien en te horen is drie dagen lang met zijn voorstelling te zien in Amsterdam. In het combo kun je ook Theo van Halen ontdekken. Hij zorgt met Alwin Kluit en Frank Buers voor een prachtige Bosnische sfeer.
Je kunt er op 13, 14 of 15 juni naar toe.

Na de succesvolle landelijke première is ‘Enkeltje Holandija’ van Nick Teunissen & Combo nu ook 3 dagen bij Podium Mozaïek in Amsterdam te zien! Op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juni om 20:00 uur.
Enkeltje Holandija is door de Theaterkrant met 4 sterren bekroond:
⭐️⭐️⭐️⭐️ “Een monument voor de veerkracht van mensen”
Lees de hele recensie op:
https://www.theaterkrant.nl/…/enkeltje-hola…/nick-teunissen/
Website: www.enkeltje.com
Tickets: € 17,50
SNEL TICKETS BESTELLEN
WO 13-06 = https://podiummozaiek.stager.nl/web/tickets/218621
DO 14-06 = https://podiummozaiek.stager.nl/web/tickets/218622
VR 15-06 = https://podiummozaiek.stager.nl/web/tickets/218623
‘Enkeltje Holandija’
Een waargebeurd vluchtverhaal over de kracht van liefde

Om in de stemming te komen:
Nick in de tuin van Villa Mertiza op 21 oktober 2017 met Allermooiste Allerliefste.

NIEUWS UIT DE REGIO

door Jurrie Eilers

GELDAUTOMAAT WEER IN FUNCTIE

Verleden jaar werd er bezijden Hotel Mirtos een giromaat geïnstalleerd. Voor het eerst in de geschiedenis was het mogelijk, ter plaatse met contant geld bediend te worden. Eertijds diende men zich daartoe naar Ierapetra te begeven. De geldautomaat te Stomio (ongeveer halverwege) was geen lang leven beschoren: na enige ramkraken met zware landbouwvoertuigen werd het apparaat verwijderd.

Hoe geheel anders is het in het vredige Mirtos! De firma Euronet achtte het veilig, lonend en nuttig in ons dorp een van zijn machines te plaatsen. Echter met de restrictie, dat gelduitgifte alleen in het toeristenseizoen zou plaatsvinden.

Vorige week, iets later dan gepland, kwam het toestel weer tot leven, na een winterslaap van zeker vijf maanden. Voor zowel de toerist, alsook voor de middenstand en de plaatselijke bevolking, een welkome toevoeging aan het aanbod van faciliteiten. Pinnen in de winkel wordt steeds meer mogelijk, maar een enigszins gevulde portemonnee is nog steeds een vereiste bij de meeste taverna’s!

Akti toch weer open

De afgelopen winter gingen hier de geruchten rond, dat het grote kafeneion aan het einde van de boulevard definitief ter ziele was gegaan. Immers, de hele winter was de nering gesloten, en door de ramen was slechts een trieste chaos waar te nemen.
Niets blijkt echter minder waar. De gebroeders Roumeliotakis staken met vereende krachten en met hernieuwde moed de schouders eronder. Met een minimaal budget en een maximale creativiteit brachten zij deze prachtige plek weer tot leven. Maakt U een volta over de boulevard, dan is het zeker de moeite waard eens bij deze sympathieke broers neer te strijken!

BAKALIKO

Reeds berichtten wij U, dat de voormalige slager Popi Nerantzaki het vlees aan de wilgen had gehangen. Nu gaat zij loos met een fantastisch assortiment aan delicatessen, kazen en wijnen. De nieuwe inrichting is nog niet helemaal voltooid, maar Uw verslaggever kreeg toestemming om alvast enige foto’s te maken, speciaal voor de lezers van Mertizanieuws. 

DE PADEN OP

Na de vervanging van de grote infoborden ter in-en uitgang van ons dorp, alsmede de opfrissing van de routemarkeringen, bleef er nog één ding te wensen over: vernieuwing van de kleine bordjes, die aan de beginpunten van de routes staan, en op enige cruciale tweesprongen in het gebied. Dick Ridder tastte nogmaals in de buidel om de bordjes te laten vervaardigen. Babis Vasilakis, samen met zijn assistent Adi, verankerde ze stevig in de rotsachtige bodem. 

ZOMERVAKANTIE IN MIRTOS, MAAR HOE KOM JE ER MET BETAALBARE VLUCHTEN?

Het valt ons mee! Transavia heeft MOMENTEEL onderstaande prijzen voor juli en augustus. Het blijven dagkoersen, die omhoog gaan als het aantal boekingen stijgt.
De prijzen zijn op basis van 10 KG HANDBAGAGE. Wil je ruimbagage? Vaak heb je aan 15 kg genoeg. Je betaalt dan € 42,- retour. Het is hier immers warm, dus slippers, t-shirtje, broekje of jurkje. Ben je met een gezin, dan kun je ook op 20 kg bezuinigen. Dit gewicht kost € 52,- retour.
En Maria wast graag even voor je, voor slechts € 7,- per was.

Is er plek bij ons?
Mail met Siemon of hij plek voor je heeft in jouw favoriete periode in Villa Mertiza of Aleikos Panorama. Momenteel is er nog voldoende ruimte.

Vakantiegeld
Vaste gasten, die nog moeten wachten op hun vakantiegeld om de vluchten te betalen, kunnen wij helpen door de vlucht alvast voor hen in te kopen. Dit doen wij in samenwerking met reisbureau The Travel Company in Leusden. De meerprijs is dan voor de gehele boeking € 40,- Dus niet per persoon.

Ons betaal je bij aankomst
Kijk dat is prettig. Je moet in principe dus alleen direct je vlucht betalen. De rest, dus logies, transfer of autohuur, hoeft pas bij aankomst in Mirtos.

DE HUIDIGE DAGPRIJZEN TRANSAVIA AMSTERDAM – HERAKLION

 1/7 – 8/7 of 10/7 of 15/7€ 225,-
 6/7 – 16/7 € 190,-
 6/7 – 20/7 € 210,-
 8/7 – 16/7 € 221,-
 8/7 – 18/7 € 226,-
 8/7 – 22/7 € 244,-
11/7 – 18/7 € 226,-
11/7 – 20/7 € 241,-
11/7 – 24/7 € 255,-
11/7 – 26/7 € 331,-
13/7 – 22/7 € 275,-
13/7 – 23/7 of 24/7 € 286,-
13/7 – 29/7 € 312,-
16/7 – 24/7 € 323,-
16/7 – 29/7 € 349,-
18/7 – 29/7 € 331,-
26/7 – 5/8 € 399,-
29/7 – 12/8 € 399,-
 1/8 – 8/8 € 400,-
 6/8 – 21/8 € 383,-
10/8 – 26/8 € 323,-
10/8 – 20/8 € 343,-
12/8 – 20/8 of 22/8 € 321,-
12/8 – 27/8 € 283,-
14/8 – 22/8 € 343,-
14/8 – 28/8 € 305,-
15/8 – 26/8 € 301,-
15/8 – 28/8 € 283,-
15/8 – 30/8 € 321,-
19/8 – 28/8 € 268,-
19/8 – 29/8 € 329,-
19/8 – 30/8 € 306,-

RYAN AIR SPOTGOEDKOOP OOK IN HOOGSEIZOEN

Deze Ierse prijsvechter vliegt binnenkort vanuit DÜSSELDORF INTERNATIONAL rechtstreeks naar Heraklion.
Dus niet vanuit Weeze, wat Ryan Air ooit ook Düsseldorf noemde.
Zij vliegen dit seizoen op maandag, ook in het hoogseizoen.
En de prijzen?
Momenteel heel goedkoop. Al vanaf € 106,- retour! En echt niet eentje. Ook in het hoogseizoen. De duurste die wij zagen was € 270,- retour. De prijs van 20 kg ruimbagage komt er bovenop en is € 50,- per persoon retour. Ook hier geldt: Het zijn de HUIDIGE prijzen. Dagkoersen.

Comfortabel met de trein naar Düsseldorf Airport
Boek je 2 tot 3 maanden van te voren een treinticket vanuit Nederland met de ICE Internationaaltrein, dan kost een ticket vaak niet meer dan € 20,- kijk eens op:
https://www.nsinternational.nl/nl/vliegveld/dusseldorf-airport-met-de-trein

Of met de auto?
Zover is Düsseldorf niet weg. Zij hebben heel behoorlijk geprijsde parkeerplaatsen. Al vanaf € 29,- per week. Kijk eens op:
https://www.dus.com/nl-nl/parkeren/parkeren-voor-uw-vakantie

Een kijkje nemen op Düsseldorf International Airport?

GRAPPIG

Hou je van grappige commercials op TV?
Hier lacht men in Griekenland erg om.

COLUMN

door Dick Ridder

MAAR STIEKEM…

Het goede van afstand nemen is dat je een veel beter overzicht krijgt. Dat noemden ze vroeger een helikopterblik, maar dat is zo jaren tachtig/negentig. Vaak zei ik tegen gasten: ‘klim eens een heuvel op, dan kun je alles beter overzien. Ook de dingen die jou in hoofd en hart bezighouden’. En het is waar, zo bevestigden enkelen mij.
Nou ben ik geen wandelaar, laat staan een heuvelbestormer of een bergbeklimmer. Nu wel een afstandnemer en als je daar wat boven kunt staan, dan word je beloond met inzicht in de samenhang der dingen.

Mijn eerste jaar als eigenaar op afstand. Mijn eerste winter, zonder iets aan de boekingen te hebben gedaan, want Siemon deed dit voortreffelijk. Mylene vorige zomer overigens ook al en even voortreffelijk. Bij de opbouwperiode, die ik eerder beschreef, wel zijdelings betrokken. Het ging ook over nogal wat bestedingen, maar langzaamaan merkte ik, dat ook die kant goed werd opgenomen.
En nu de eerste maand van het seizoen op zijn einde loopt kan ik rustig een bakje doen, een mini overlegje meemaken, maar minder en minder. Hoe ik ook intens houd van Mertiza en iedereen die erbij betrokken is en hoezeer ik graag met en voor gasten werkte, het is nu goed zo.
Gisteravond zat ik op mijn balkon. Thuis. Nu echt mijn thuis. Wij hebben voor het eerst in ons bestaan een opgeruimd, opnieuw ingericht huis. Xakousti heeft er huis gehouden. Florijntjesfris, glimmend schoon en veel ruimer, nu talloze zaken zijn afgevoerd, weggegooid of gedoneerd. Daarna heb ik van ons kale balkon een bloementuintje gemaakt. Gekscherend: Ons tuincentrum genoemd.
Nou en daar zat ik dus gisteravond, Siemon op één oor en ik met mijn nieuwe vriendje nagenietend van een ditjes en datjesdagje. Mijn nieuwe vriendje? Ik hoor je bezorgd denken. Wel, een klein vriendje en het is een BlueTooth speakertje, dat draadloos alle muziek, die ik mooi vind, helder en toch schoon bebast, doorgeeft. Ook muziek vanaf mijn iPhone. En daarop heb ik een Vimeootje bekeken en beluisterd. Van mijn afscheidsfeest op 21 oktober in de tuin van Mertiza en op de straat er voor. Het spannende concert met muzikale vrienden. Ik heb er de hele winter nog niet goed naar kunnen kijken en luisteren. Een enkel nummer misschien. Maar gisteravond tussen petunia’s en begonia’s (nee hoor, die heb ik niet, maar bij wijze van spreken) alles gevolgd tot en met het nummer: ‘Als de zon meer naar het westen draait’. De tekst sprak van de hoop en verwachting dat als ik zou vertrekken de tuin, die Mertiza heet, door anderen goed zou worden verzorgd. Vertrouwen dat het goed zou komen, als ik mijn eigen herfsttuin zou binnen gaan. Wat trouwens mooi begeleid door Alwin Kluit. Dat wil ik nog wel even Kluit, eh… kwijt.
De rust is langzaamaan in mij nedergedaald. Door die nieuwe levensfase, de nieuwe taakverdeling in Mertiza en Aleikos Panorama, maar vooral ook, omdat ik zie hoe het nieuwe team het doet. Hun grote klussen, maar ook de details. Je voelt gewoon, dat er een prettig ogende en ruikende mengsmering is. Geolied, zonder dat het een machine is. Maria de oude reuzenrot, Siemon, de kalme achter de schermman, Mylene, de goedlachse allesdoener en Bjern de evenzo goedlachse jonge plannenwerper. En vergeet Xakousti niet, de witte wervelwind, die Aleikos tot blinkens kuist.
Begin mei hoop ik in mijn nieuwe werkkamer, met uitzicht op een stukje berg en een plasje water, te beginnen aan mijn schrijverij. Als ik dan, zoals beloofd, maar natuurlijk hier nooit gegarandeerd, Internet krijg, dan sta ik, alleen als ik dat wil, in verbinding met de buitenwereld. Die begint met mijn uitzicht. Dat ik voel, ruik, hoor, als ik het dorp uit wil om wat reizend om me heen te kijken. En nu zie ik pas werkelijk, hoe mooi het hier is. Dat wist ik wel, maar er zat teveel ruis op de lijn en in mijn hoofd. Nu ik afstand heb kunnen nemen is er zoveel om van te genieten. Dat merk je wel aan dit verhaaltje. Gisteravond kwam er een vreselijk zinnetje in mijn hoofd. ‘Ik voel me happy de peppy’. Erg hè?
Maar stiekem…..

RECEPT

door Siemon Boersma

GRIEKSE WALNOTENCAKE

Griekse ‘karydopita’ is een heerlijk kruidige, luchtige cake met brokken walnoot en een geurige honing-suikersiroop.

Ingrediënten voor de cake:

 • 400 g gepelde, verse walnoten
 • 6 fijngemalen volkorenbeschuiten
 • 30 g bloem
 • 2 volle tl bakpoeder
 • 2 tl kaneel
 • 1/2 tl gemalen kruidnagel
 • 1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
 • 1 el fijngeraspte sinaasappelschil
 • 200 g zachte boter
 • 150 g suiker
 • 3 zakjes vanillesuiker
 • 6 eieren, gesplitst
 • zout.

Ingrediënten voor de siroop:

 • 150 g suiker
 • 2 el honing,
 • 3 kruidnagels
 • reep dun afgesneden schil van 1 (onbespoten) sinaasappel
 • reep dun afgesneden schil van 1 (onbespoten) citroen.

Breng alle ingrediënten voor de siroop met 250 ml water aan de kook in een steelpan.
Kook zachtjes in tot een niet te dikke siroop (ca. 5 minuten). Zeven en laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Beboter een vierkant of rechthoekig bakblik van ca. 25 x 35 cm.
Maal de helft van de walnoten fijn, hak de rest grof.
Meng alle droge ingrediënten voor de cake in een kom.
Klop met de mixer boter met suiker en vanillesuiker romig. Voeg een voor een de dooiers toe aan de boter, en klop goed door elkaar.
Klop de helft van het noten-bloemmengsel erdoor. Klop de eiwitten stijf met een snuf zout. Schep het eiwit afgewisseld met de rest van het bloemmengsel door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de taart 10 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 175 graden C en bak de cake in ca. 30 minuten verder gaar en mooi bruin.
(Test met een satéprikker, die moet er droog uitkomen.)
Giet de koude siroop gelijkmatig over de hete cake en laat de cake afkoelen en intrekken onder een schone theedoek.

NU AL NIEUWSGIERIG NAAR ONZE VOLGENDE NIEUWSBRIEF?

Schrijf je dan snel in op onze mailinglijst en wees de eerste die hem leest!

Built and maintained Cyber Shrimp © Copyrighted 2018  Villa Mertiza