Nieuwsbrief 3 juni 2017

BESTE LEZERS

Juni is de maand met de langste dag van het jaar. In Nederland duurt de lichte avond ellenlang.
Als er nu iets is dat ik een beetje mis, denkend aan Nederland, dan zijn het die prachtige avonden, waar het maar niet nacht wil worden, nou ja, bij wijze van spreken. Lang in de tuin of op het balkon, starend naar de lucht, met de muziek van vele soorten vogels, die nog lang niet in hun nestje stappen.
In Mirtos is het licht tot even na negen. Dan valt de duisternis in. En de kwekkende musjes houden zich gedeisd tot de volgende morgen. Maar ach, ik klaag niet, want de avonden zijn zwoelzacht, dus gegarandeerd alleen maar buiten leven. En een lichtje is snel aangestoken.
In deze maand gaan hier de temperaturen een stuk omhoog. Dat zal zeker dit jaar merkbaar zijn, want de meimaand maakte er soms een potje van. Potje regen. Volgens onze mede dorpsbewoners is het nog nooit in hun leven voorgekomen, dat het in mei langer dan een dag heeft geregend. Jammer voor de vakantiegangers, die hadden gerekend op alle dagen zon. Niet dat het alleen maar kommer en kwel was. Zeker niet. Het aantal dagen met zon had in mei nog steeds heel flink de overhand. Gelukkig voor de natuur. Zeker. Het is overal nog zo mooi groen. Een geurig fleurig begin voor juni, waarin de zon inmiddels op een plek zit, waar zij zich niet meer laat verjagen.
Wij wensen jullie allemaal een prachtige nieuwe maand.
(Foto: Angela Sturmayr)

UIT DE MUUR

Toen vorig jaar Mirtos de apotheek mocht begroeten, zeiden wij tegen elkaar: ‘En nu nog een pinautomaat’. Wetend, althans, dat dachten wij, dat dat waarschijnlijk nooit zou gebeuren. Immers, het antwoord, dat wij steeds kregen op de vraag, waarom er geen flappentapper komt in Mirtos, luidde steevast, dat de politie bij calamiteiten er binnen tien minuten moest zijn. Dus hebben wij onze pogingen gestaakt om banken over te halen een cash machine te plaatsen. Hulde aan Yanna en Manolis van Hotel Mirtos. Zij wisten een slimme oplossing. Niet een bank benaderen, maar een bedrijf, dat het exploiteren van geldautomaten tot core business heeft gemaakt, overhalen tot plaatsing. Wij hebben Yanna en Manolis heel hartelijk bedankt voor deze actie en het feit, dat de ATM wordt geplaatst bij hun hotel. In de vroegere juwelierswinkel van Yanna. Dat is nu hun opslag voor het restaurant. Voor een deel blijft dat zo, maar een stuk wordt nu uitgeruimd en klaargemaakt voor plaatsing van het apparaat.
Het is een heel goede zaak. Voor de middenstand vooral. Hoewel steeds meer winkels mogelijkheden bieden voor het betalen met een card, is het toch heel prettig dat men ook cashgeld kan tappen.
Voor onze gasten helemaal. Niet meer naar Ierapetra om bijvoorbeeld de huur van onze appartementen, auto’s of taxi te kunnen betalen. Even de hoek om en je bent klaar.
Wat valt er nog meer te wensen? Zeg het maar!

WAT EEN TEAM

Maria, al vanaf ons eerste begin in 2005 de drijvende, stille kracht. Eigenlijk al vanaf 1991, toen Mertiza, 26 jaar geleden, de deuren opende. In 2006, een jaar na de overname Siemon, die er volop in ging. Aanvankelijk met ontbijten en overige voorkomende werkzaamheden, maar die nu al weer enkele jaren ook een deel van de planning doet. Denk aan transfers en autohuur en werkschema’s.
Een paar jaar geleden kwam Mylene er bij. De niet mouwen, maar aanpakken mentaliteit, in combinatie met een hulpvaardig en vrolijke serviceverlening. Allemaal mensen die je voor geen goud zou willen missen. Ik zeg dat wel eens te weinig tegen mijn lieve collega’s, maar deze teamleden zijn goud waard.
En opeens is het team groter. Op 30 mei heb ik Bjern opgehaald. Hij komt dit team versterken en ik ben er zo van overtuigd, dat hij er uitstekend in past. Humor en aanpakken. Zo ken ik hem al jaren.
Dit team moet het gaan doen, als ik meer en meer mij uit ons mooie bedrijfje terugtrek. Dat proces is al begonnen met aan Mylene de boekingen over te dragen. En ze doet dat geweldig goed. Het is vaak het eerste contact dat geïnteresseerden met ons hebben. De eerste indruk, de eerste klap, zal ik maar zeggen.
Lief vernieuwd team, op naar een mooie voortzetting van Villa Mertiza en alle andere activiteiten.
Ik heb er alle vertrouwen in.
Nu nog gescheiden op de foto. De volgende Nieuwsbrief heeft dan een nieuwe ‘Groepsfoto’.

VILLA MERTIZA OP OMROEP FLEVOLAND TV

De regionale omroep van Flevoland gaat Siemon, Bjern en Dick vier dagen volgen met een camera. Dit, omdat Bjern bijna zijn hele leven in Almere woont en Dick en Siemon er jaarlijks meer dan drie maanden verblijven. Zij worden gevolgd in hun werkzaamheden als gastheren. Je moet dan denken aan het bereiden en serveren van ontbijten, het ontvangen van gasten, het verhelpen van een storing, het begeleiden van een excursie, de tuin bijhouden e.d. De opnamen zijn gepland van 17 – 20 juni. De uitzending vindt plaats op vijf achtereenvolgende avonden van de werkdagen beginnend op 3 juli en eindigend op 7 juli. Steeds een blokje van 4 a 5 minuten. Een fantastische reclame!
Omroep Flevoland brengt zelfs Mirtos Dichtbij…

MEER TV IN MIRTOS

De Duitse televisiezender SAT1 maakt opnamen in Kalami. Dit gebeurt in een serie over het onbekendere Kreta. Angela maakt er met gasten een wandeling en vertelt de geschiedenis van dit verlaten dorp. De tv-makers verblijven in Hotel Esperides en zullen, naar verwachting, ook beelden van Mirtos verwerken.

Wandelen in het zuiden van Kreta

Nieuwe website

Vorig jaar maakte Jurrie een aanvang met het updaten van onze bestaande websites, die tot dan toe werden beheerd door onze oude vriend Paul Munnik. Met veel respect voor het werk van Paul wist hij het oorspronkelijke design om te bouwen naar een modern framework, dat het ook goed doet op de schermen van mobiele telefoons en tablets.

De website van Mirtos Wandeldorp, een samenwerking tussen wandelgids Angela Sturmayr en Dick Ridder, is nu ook compleet getransformeerd. Bedankt Jurrie, het ziet er weer fantastisch uit!

MAMA MIA WORDT VERVOLGD

Tien jaar na het succes van de eerste film, komt er een vervolg op de romantische komedie Mamma Mia! Dat heeft filmproducent Universal aangekondigd.
De film krijgt de titel Mamma Mia: here we go again! en speelt zich opnieuw af op het fictieve Griekse eiland Kalokairi. Waarschijnlijk zijn hoofdrolspelers Meryl Streep, Colin Firth en Pierce Brosnan uit het eerste deel ook weer van de partij. ABBA-leden Benny Andersson en Björn Ulvaeus zorgen voor de muziek.
De film Mamma Mia! werd opgenomen op de Sporaden-eilanden Skiathos en Skopelos en in Damouchari op het schiereiland Pilion. De eilanden werden erg populair bij trouwlustige stelletjes, die locaties uit de film als decor voor hun huwelijk wilden. Vooral het Agios Ioannis-kerkje op Skopelos – waar de bruiloft in de film plaatsvindt – was in trek.
Mamma Mia: here we go again! gaat op 20 juli 2018 in première. Waar en wanneer er in Griekenland wordt gefilmd is nog niet bekend.

Een favoriet in de eerste Mama Mia: The Winner takes it all

Wat een prachtig paar

Vrijdag 26 mei stonden Ilonka Kempes en Ewoud Plokker op het strand van Tertsa om elkaar het ondubbelzinnige jawoord te geven. Zij hadden dat begin van deze maand officieel gedaan in Nederland. Een beetje tussen de was en de strijk, zeg ik vaker. Met in totaal 28 gasten, die waren overgevlogen werd hun huwelijksbevestiging, zoals het genoemd werd, een prachtig feest.
Wij hadden de eer om het allemaal te mogen organiseren en ik mocht de plechtigheid leiden.
De feestelijkheden begonnen begin van de middag, toen wij met elkaar naar Kato Simi gingen om daar bij de waterval een fotosessie te hebben. Vervolgens een drankje in Restaurant Aphrodite, waar Ilonka en Ewoud eerder vertrokken om in Tertsa zich voor te bereiden op de plechtigheid. Wij zijn met het overige gezelschap naar Kalami gereden en hebben er een rondleiding gegeven, totdat ook wij naar Tertsa afdaalden.
Het bruidspaar en ik zijn eerst naar het kerkje gegaan. Dat ligt achter in het dal van Tertsa. Vervolgens teruggekeerd met een brandende kaars en halverwege opgewacht door de muzikanten van die dag: Yannis Paximadakis en Vangelis Syligardos.
De plechtigheid was intiem en persoonlijk. Een harde lach en een traantje. Rond 19.00 uur beloofden de echtelieden dat 26 mei hun officiële trouwdag is. Nu en voor altijd.
Een geweldig buffet bij Lambros, evenzo geweldige muziek van de heren muzikanten, later aangevuld met Jurrie en allemaal prachtig versierd door Willeke en Jan en enkele leden van de familie.
Wij wensen Ilonka en Ewoud een heel lang gelukkig leven, samen met hun kinderen en anderen die hen lief zijn.

GRIEKENLAND MAGAZINE

komt half juni weer uit met de zomereditie.
Veel leesplezier!

16 – 23
oktober

AFSCHEIDSFEEST DICK

HOE STAAT HET MET HET AFSCHEIDSARRANGEMENT?

Inmiddels heeft Mylene rond de dertig tickets, die in optie stonden, omgezet in een boeking. Allemaal gasten die 16 oktober arriveren en 23 oktober weer vertrekken. Gasten die worden opgehaald en weggebracht met een grote bus. Het wordt een prachtige week. Ik ben erg blij, dat zoveel gasten en ook vriendengasten komen. Ook ben ik blij, dat ook muzikale vrienden er bij zullen zijn, zoals Theo van Halen, Nick Teunissen (helemaal uit Sarajevo) en Boris Waalboer (helemaal uit Groningen). Daarom is er niet alleen een feestavond, maar ook een tuinconcert, waarin ik heel graag op muzikale wijze afscheid wil nemen. Voor één keer zal ik zelfs mijn piano uit ons huis halen….
Voor deze gelegenheid hoop ik een speciaal lied of muziekstuk te maken. (Krijg tijd genoeg, toch?)
En hoe blij ben ik, dat zowel mijn zus Janja, komt en uit Sarajevo onze pleegzoon Ismir en schoonzoon Nick.

Wil je er alsnog toch graag bij zijn? Mylene heeft een optie verlengd van nog een aantal stoelen bij Corendon. En wij vinden her en der nog wel een plekje. Zo hebben wij onder onze privéwoning een paar studio’s vastgelegd, mocht alles bij ons vol zijn. Maar in Mertiza zijn nu nog twee studio’s/appartementen vrij en eentje in Aleikos Panorama beschikbaar.
Alle gedetailleerde informatie tref je aan in de Nieuwsbrief van mei 2017.

GEEN AFSCHEIDSARRANGEMENT, WEL EEN OKTOBERARRANGEMENT?

Van 6 – 16 oktober bieden wij eveneens een arrangement aan inclusief transfer. Een prettige periode, waarin je echt je zomerse gevoel kunt vasthouden, voordat in Nederland en België de bladeren vallen. Kijk maar eens verderop in deze Nieuwsbrief.

DE ZOMERVAKANTIE

De zomerse sferen van Mirtos zijn ooit door cameravrouw Sonja ter Laag prachtig vastgelegd en gemonteerd door Ismir Hero tot ‘Mirtos The Movie’. Zeer velen van jullie hebben deze één of meerdere keren bekeken. Dat tekent ons dorp in die twee zomermaanden. Je ziet loomheid en vrolijkheid, luiheid en activiteit. En niet te vergeten live muziek in Griekse en Kretense sferen.

Wij hebben in de zomerweken nog overal ruimte. Voor singles, koppels, maar ook voor gezinnen. In de periode van 7 – 21 juli hebben wij een leuke aanbieding voor mensen die vanaf Groningen of Maastricht willen of kunnen vliegen. Het scheelt een boel drukte, om vanaf een regionale luchthaven te vliegen. Dat geldt ook voor andere periodes in het hele seizoen. Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. De meeste hoogzomervluchten van Corendon op maandag t/m donderdag zijn gegarandeerd onder de 400 Euro. Maar goedkoper is zeker ook mogelijk. De aanbieding is inclusief transfer. Kijk verder in de Nieuwsbrief.

Zomervakantie in Mirtos is ook: bij ons gratis gebruik van het zwembad van Hotel Esperides. Je haalt bij ons een dagkaartje en je kunt er de hele dag gebruik van maken. Aan het eind van het seizoen rekenen wij voor je af. Het mooie is, dat Villa Mertiza toch die bepaalde rust houdt, terwijl er elders kan worden geplonsd.

Zomervakantie in Mirtos is ook aantrekkelijk, omdat de prijzen voor het uit eten gaan, heel redelijk zijn. Er zijn al dagschotels voor rond de 7 Euro. En… de bediening is overal prettig en zeker niet opdringerig.

ISMIR OP NEDERLANDSE TV

Onze pleegzoon Ismir Hero, die tegenwoordig samen met zijn lief Nick Teunissen in Sarajevo woont, heeft in mei meegewerkt aan een aflevering van een serie van zes programma’s van Omroep Max. In ‘Mijn Missie’ volgt men zes veteranen die teruggaan naar hun missiegebied. Eén van hen was als blauwhelm betrokken bij het drama van Srebrenica. Programmamaker Gijs Wanders, oud NOS nieuwslezer en oud collega van Ismir, destijds regisseur van het journaal, heeft Ismir gevraagd ook zijn verhaal voor camera te doen.
Hij is te zien in de tweede aflevering op zaterdag 24 juni om 21.20 uur op NPO 2.
De eerste aflevering is een week eerder op 17 juni.
Siemon en ik zijn zo trots op Ismir!
En wat fijn dat hij en Nick er bij zijn in oktober.

VERGEZICHTEN

Momenteel schrijf ik aan de Nieuwsbrief. Niet in het kantoortje achter de keuken, maar op een zonnig terrasje bij onze collega’s van Zorbas Beach in Kokkini Xani. Dat ligt ten oosten van Heraklion. Een mooi bedrijf met uitzicht op zee. (Zie de zonsondergangfoto van onze collega’s). Vanmorgen gasten uit Ter Apel weggebracht en straks vang ik de bruiloftsgasten op, die per bus van Mirtos naar Heraklion rijden om vanavond terug te vliegen naar Nederland. En morgen haal ik Bjern op. Ik denk dat hij en ik wat moeten shoppen, want zijn nieuwe huis is nog leeg en klinkt nog holler dan een kathedraal. Dus overnacht ik aan de noordkant. Altijd leuk, want Nienke, Erik en hun personeel zijn aardige mensen. Een beetje ouwenelen over ons gezamenlijke vak.
Het hier schrijven van deze Nieuwsbrief geeft mij vergezichten. Niet alleen omdat ik hier uitkijk over de Kretensische zee. Ook wel, maar het is meer. Ik vind schrijven leuk. En ik zie mij dan dagenlang in zon, maar vooral in schaduw, rammen op mijn toetsenbord. Mijn generatie doet dat: rammen, want wij zijn van de generatie typemachien. Het heet ook wel tikken. Een journalist moet een stukje tikken voor de krant van morgen. Glijdt de jeugd haast teder over de toetsen, raakt de iets oudere generatie deze wat steviger aan, mijn leeftijdsgenoten rammen op het toetsenbord alsof ze een antieke Adlermachine onder de vingers hebben.
Kijk, luister en huiver: The Typewriter Leroy Anderson Martin Breinschmid with Strauß Festival Orchestra Vienna

En op bijgaande foto, zie je hoe mijn laptop al onder mijn manuele geweld is bezweken.
Gaat een columnpje moeizaam, dan gaat het indrukken van de letters ook wat moeizaam. Moet mijn idee er uit, omdat het anders in mijn hoofd gaat wervelwinden, dan dansen mijn handen, dan vallen mijn vingers als bommen op het toetsenveld, als op een slagveld.
In het eerder genoemde vergezicht passen geen zorgen meer. Tuurlijk, ik zal ook in de toekomst daar mee worden geconfronteerd. Ouderdom komt met gebrekjes. Maar ik bedoel kopzorgen over boekhouding en in welke houding boek ik. Overboeking soms, betalingen, te rustige maanden, te drukke maanden. Al die dingen die bij een eindverantwoordelijke horen. Nee, de nieuwe generatie moet het maar doen. Die kan toch zo goed, zo rustig typen?….
Ze mogen mij dan roepen, als zij er niet uitkomen, ze mogen mij inschakelen om een toertje te maken of iemand te tranferen.
Maar voor de rest zit ik onder de luifel, onder de parasol, onder de boom, desnoods onder de lamp, te zoeken naar dat ene woord, die perfecte zin, die unieke formulering, terwijl de zee mij met golfbewegingen weer nieuwe ideeën aanreikt. Een wending, een diepere laag, een plot. Zee van tijd. Ja die zee.
Dan typ ik geen rekening meer, geen bevestiging of een aanvraag of een beantwoording van een aanvraag. Geen offerte zal nog uit mijn vingers komen, noch een briefje voor de late aankomer.
Een boek dat ik ooit gelezen heb, heet: ‘Er zit een roman in mijn gedachten’ (van Jeroen van der Linden) Ik hoor die zin vaker door mijn hersenpan fladderen. Soms fluisterfladderend, maar soms ook met stemverheffing. En ja, dat is zo waar. Hij zit er. In mijn hoofd en soms prevel ik zinnetjes die er uit moeten. Dan wil ik beginnen, maar de telefoon gaat. En ik hoor iemand mij vragen of ik iets heb geregeld. Dat gebeurt geregeld. En zeker nu mijn ouderdomsgebrekje vergeetachtigheid heet, krijg ik die vraag vaker. Of ik iets geregeld heb. Of iemand spreekt me daar op aan en zegt dan dat een opschrijfboekje wel handig is. Als je 65 + bent, bedoelt die persoon.

Een column maken, ach dat kan ik nu wel. Wat spitsvondigheden met een kop en een staart. Maar een roman, dieper gelaagd, met klifhangers, een scherp thema, meeslepend, met tussen de regels door historische informatie. Liefde, kompassie en woede, die op den duur met elkaar de strijd aan gaan. Zo’n roman. Die moet eruit. Al kost het mij tientallen toetsenborden, mijn hoofd moet leeg en mijn boek moet vol. Punt uit.

En dan heb ik het nog niet over liedteksten. In Sarajevo woont iemand, die vraagt en dan moet ik draaien. Op volle toeren. Ook die bezigheid vertoont zich in mijn vergezicht. Dan ram ik weer. Of speel zacht een melodietje op mijn piano.

Vergezichten als je een Nieuwsbrief schrijft op Noord Kreta. De nieuwsbrief, mijn kindje. Al twaalf jaar lang. Het herinnert mij er aan, dat ik het Mertiza Team heb beloofd dit voorlopig nog voort te zetten. Maar dat geeft me geen kopzorgen. Dat doe ik gewoon voor leut en lol.

VLIEGEN VANAF REGIONALE LUCHTHAVENS

Wij kunnen NOORDERLINGEN en ZUIDERLINGEN een groot vakantieplezier doen.

ZOMERVAKANTIE IN MIRTOS MET PAKKETREIS VAN VILLA MERTIZA
Lekker weg op 7 juli en terug op 21 juli. Je vliegt vanaf de comfortabele luchthavens GRONINGEN of MAASTRICHT, je wordt op het vliegveld van HERAKLION door ons opgehaald en weer teruggebracht en je overnacht in een prettige studio (met verrukkelijke bedden) in Villa Mertiza. Dat allemaal voor € 595,- per persoon op basis van twee personen per studio.

Vlieg je toch liever vanaf Amsterdam? Bijvoorbeeld, omdat je in het westen of midden van het land woont? Dan kun je voor het zelfde bedrag vertrekken op 5 juli en terug op 19 juli.

VILLA MERTIZA, beoordeeld met een 9.4 op Zoover. Trotse bezitter van de Zoover Orange Award 2016, is een heerlijk onderkomen tijdens je zomervakantie. Een heerlijke tuin, gratis zwemmen bij de buren, op enkele minuten loopafstand van centrum, boulevard en zee.
Wij zijn Nederlands sprekende gastvrouw en gastheren, bieden vrijblijvend heerlijke ontbijten en hebben voortreffelijke boxspring bedden. Dat is lekker uitrusten!

ALEIKOS PANORAMA is onze dependance, iets hoger gelegen met een prachtig uitzicht. (dit is niet uitgerust met boxspring bedden maar met extra toppermatrassen.

MIRTOS is een kleinschalig, zeer sfeervol vakantiedorp aan zee met ’s avonds veel Griekse live muziek in de restaurantjes, die overigens heel prettig geprijsd zijn. De boulevard is dé oogappel van het dorp, waar de zeer gastvrije bevolking en de vakantiegangers elkaar al paraderend tegenkomen.
Je kunt naast luieren ook fietsen bij ons huren, wandelingen maken met het door Angela uitgegeven boekje, duiken en snorkelen of in de Sarakinakloof klimmen en klauteren.

Lijkt dit je wat?
Kijk verder op onze uitgebreide websites:
www.mertiza.com
www.aleikospanorama.com
www.mirtoswandeldorp.com
Of voor alle informatie over Mirtos:
www.mirtoscrete.gr

of mail ons
info@mertiza.com

6 – 16 oktober 2017
11 DAAGSE OKTOBERVAKANTIE
MIRTOS ZUID KRETA
VILLA MERTIZA/ALEIKOS PANORAMA

De zuidkust van Kreta bij Mirtos kent ook in oktobervoortreffelijk weer, vanwege het sub-tropische klimaat . Daarmee ervaar je gegarandeerd de verlenging van een zonnige zomertijd. Mirtos is een plek waar je heerlijk aan het strand kunt liggen, maar ook kunt wandelen in de prachtige omgeving. Het grote voordeel van Mirtos is, dat alles nog volop geopend is en je dus ook in oktober de enorme gastvrijheid van het dorp kunt ervaren. ’s Avonds hoor je altijd wel ergens Griekse en/of Kretense live muziek.

Vertrek 6 oktober en terug op 16 oktober

€ 559,-

Inclusief Vlucht Amsterdam – Heraklion v.v.
Transfer Heraklion – Mirtos v.v.
Verblijf in een Studio
(op basis van 2 personen per studio)
(meerprijs 1 persoon per studio € 100,-)
Een fles uitstekende Kretensche Lyrarakis wijn
Gratis wandelboekje ‘Discover Mirtos on Foot’

GROENTE OMELETTE

(2 personen)

Ingredienten:

 • 4 eieren
 • Circa 100 ml melk
 • 1 (kleine) ui, gesnipperd
 • Halve courgette, in kleine blokjes
 • 2 handen verse spinazie
 • Geraspte Kaas ( welke je lekker vindt)
 • Peper, zout
 • olijfolie
 • Optioneel: verse basilicum

Bereiding groente omelet

 1. Klop de eieren met wat peper en zout en de (plantaardige) melk luchtig op in een kom met een garde. Als je basilicum gebruikt, snijd dit fijn en roer het door het eimengsel.
 2. Verhit ondertussen olijfolie in een goede koekenpan (één die niet aanbakt).
 3. Bak de uitjes eerst in de pan, voeg vervolgens de courgette toe en bak zo’n 3 minuten.
 4. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Nu kun je het eimengsel toevoegen.
 5. Strooi nu de kaas over het eimengsel. Laat op een zacht vuurtje met deksel op de pan langzaam gaar worden.
 6. Als de bovenkant van de groente omelet ook gestold is, keer je het voorzichtig om. Dit kun je gemakkelijk als volgt doen: pak een groot bord, smeer er wat olijfolie op en leg die op de omelet en keer de koekenpan nu ondersteboven. Laat de omelet zachtjes voorzichtig van het bord in de koekenpan glijden.
 7. Nog 1 a 2 minuutjes bakken en ook deze kant is gaar.

NU AL NIEUWSGIERIG NAAR ONZE VOLGENDE NIEUWSBRIEF?

Schrijf je dan snel in op onze mailinglijst en wees de eerste die hem leest!

Built and maintained Cyber Shrimp © Copyrighted 2017 mertiza-zonlogo-mini Villa Mertiza